Om MachineReady

Udvikling af software og rådgivning om Machine Learning

star

MachineReady blev startet i 2016 med det formål at hjælpe danske virksomheder med at skabe værdi via kunstig intelligens og specifikt machine learning teknikker.

Vi har været gennem internet-æraen, hvor vi forbandt computere verden over med hinanden og fik gjort det muligt at kommunikere lige godt om folk sad på den anden side af kloden eller henne om hjørnet i samme by.

Vi har også oplevet mobil-æraen, hvor forbrugere af medier og underholdning i højere grad finder en traditionel computer unødvendig og i stedet vælger at bruge en smartphone som primære apparat.

Den æra som vi er godt på vej ind i kan man kalde algoritme-æraen. Det er her hvor computere lærer at udføre opgaver der kræver stadigt stigende sofistikering og intelligens. Der vil være områder hvor mennesker vil blive helt erstattet af algoritmer, men i langt de fleste tilfælde vil algoritmerne hjælpe os og supplere os i vores arbejde.

Algoritmerne til det hører til området der kaldes "Machine Learning". Og hvor man i 60'erne og 70'erne forsøgte at lave algoritmer der skulle være kunstige udgaver af mennesker (deraf begrebet "kunstig intelligens"), så er machine learning mere fokuseret på at tage udgangspunkt i det som computere allerede er gode til, nemlig lynhurtige beregninger, og så gradvist at gøre teknikkerne en lille smule smartere.

Det har vist sig at ved hjælp af nye teknikker og den kraftige udvikling i computeres beregningskraft, så har vi nu fået en rivende udvikling i hvad der kan lade sig gøre med machine learning teknikker. Der er ikke noget som tyder på at den hastige udvikling der sker vil sagtne farten, tvært imod.

At algoritmer i højere og højere grad vil styre mange processer vil kræve en kæmpe omstilling af erhvervslivet - nye små virksomheder vil udkonkurrere store gamle virksomheder med stadigt stigende frekvens. Og samtidigt vil de store virksomheder gøre hvad de kan for at det ikke lige er dem som bliver overhalet af en lille ny iværksættervirksomhed. Det ser man i virksomheder som Google, Facebook og Microsoft der alle satser stort på at hyre de dygtigste forskere inden for machine learning.

MachineReady har som formål at hjælpe virksomheder med at drage nytte af denne udvikling. Det kan enten være ved at hjælpe små virksomheder med at komme først på et område, eller hjælpe store virksomheder med at forsvare sine markedsandele. Med mange års erfaring med software udvikling generelt og som medspiller i udviklingen der er sket, kan vi hjælpe med at identificere områder hvor en virksomhed kan drage nytte af de nye teknikker, samt efterfølgende lede implementeringen i praksis.

Hvis du er mere nysgerrig på hvordan machine learning virker, kan du læse artiklen Introduktion til Machine Learning. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at kontakte os for høre nærmere hvordan vi kan hjælpe netop din virksomhed.

Oplysninger om virksomheden

MachineReady ApS
Mejlgade 95
8000 Aarhus C
CVR: 37671789